:)

TAAAAAAAACK!
Shit vad glad jag blev idag! Så himla lycklig, så överrakad :)

Hämtade ut mitt paket på postkontoret idag. Det var ett stort paket med en smilegubbe på. Kunde se redan på utsidan vilka det var ifrån. Åhh, ni är för fina!

Paketet var från mina kära arbetskamrater på Blomsterkiosken, och innehöll ett påskägg med godis, en dödskalletvättsvamp (kanske för att jag gillar dödskallar, eller möjligen för att jag behöver skrubba mej?), en godisklubba, en liten katt (minimolly?), en påskakärring och ett kanelbullekort :) Jag är så GLAAAD! (Och jag saknar kanelbullar...)

Så lycklig över att ni kommer ihåg mej, eller det är klart ni gör, men att ni tänker på mig och gör nåt så fint som o skicka en påskpresent. Äkta kärlek :) Hihi.

TACK SÅ VÄLDIGT!
Om jag kunde så skulle jag kramat er alla riktigt hårt! Får skicka en stor kram här istället.
<-------------------O------------------->
(Kan ni tyda min kram?)

POST

Nu har jag fått nått spännande att hämta ut från posten igen. Mycket märkligt... Blir lika nyfiken varje gång :) Denna gången verkar det vara större, för det är en annan sorts lapp, men jag vet egentligen inte. Återstår att se! Måste hämta ut det imorgon tror jag, slutar "tidigt" då.

Måste tacka Lina för en fin påsktanke! Tack för kortet :) Mycket gulligt av dig min vän <3 <3 <3
Och tack till farmor och farfar som skickat ett fint kort :) TAAACK!

Jag blir så väldigt glad av allt ni skickar! Alla tankar ni ägnar mig :)

Men... Nu åker jag iväg i 5 veckor och kommer därmed inte att kunna hämta ut min post om någon skickar. Så tänk på det! Jag kommer hem i början på maj, och då blir allt som vanligt igen.

Måndag 24 mars

BEEEEACHEEEN! :D
Sol och fint väder igen, trots nattens regn och åska. Så jag spenderade ännu en halvslö dag på stranden. Somnade såklart, hårt liv o leva natten. Försöker passa på o bättra på brännan när jag är ledig, men det händer liksom inte så mycket mer. Har jag redan uppnåt max? Har hört att det blir bättre upp mot kusten! Får satsa på solen där :)

Söndag 23 mars

ÄNTLIGEN SOOOL! Spenderade större delen av dagen på Bondi Beach. Jag var trött efter gårdagens party, så får erkänna att jag slumrade till på stranden...

Och vet ni vad?! Lyssna nu! Larmet gick på stranden, en haj kom inärheten så de föste upp alla ur vattent, la ut nät, kom med helikopter och körde runt med motorbåtar. Galet! Häftigt att vara med om faktiskt. Jag var inte i vattnet vid det tillfället, så beskådade allt från min bekväma varma plats i sanden. Efter nån timme var allt över, så jag tog mig ett dopp bland vågor och strömmar.

På kvällen åkte jag in till stan igen för att träffa Micke och de andra i lyan. Vi kollade film, gick över till en pub och kollade fotboll (vilket inte intresserade mig ett dugg) och gick sen tillbaks och såg film igen. Ännu en sen kväll/natt... Så jag kom hem runt halv fem på morgonen, phuu...

Lördag 22 mars

Lördagen var hysterisk... Jag jobbade, började 9. Nettan ringde efter sådär 45 minuter och sa att jag måste åka över till Rhodes för att jobba Kates skift där eftersom hon blivit sjuk. Rhodes ligger evigheter från stan... Så Bernarnd, högsta bossen, kom och hämtade upp mig och körde mig till nästa ställe. Allt är hysteriskt och galet när Bernard är i butiken. Så först en helomvänding i QVB, sen samma sak på Rhodes.

Ganska kul att jobba på Rhodes. IKEA ligger i samma center, så man såg IKEA-kassar överallt :) Rätt kul att namnen på alla möbler och saker står på svenska. Inte många som lär förstå vad de betyder. Kändes nästan som hemma att befinna sig bland alla dessa IKEA gerjer :D

Det tog mig ca 75 minuter att ta mig hem från jobbet denna dag... Inte precis vad jag hade planerat eftersom jag skulle på fest efteråt. Mindre kul att bo på andra sidan stan vissa dagar... Men snabb som man är så gjorde jag mig i ordning på nolltid och åkte in till stan igen, så var där vid 9.

Blev inbjuden till Micke och David igen. Och alla deras flatmates, de är ju typ 9 st. Hade en helkul kväll! Vi förfestade lite och spelade kortspel. Sen drog vi till en galen Gayklubb. Hur kul som helst! Killar som dansade i bara överkroppar, som stod och hånglade och som var helt galna! :D Skoj! En kväll att minnas.

Good Friday 21-3-08

Lite sen med att uppdaterna nu känner jag... Skärpning.

I fredags var det public holiday här, vilket innebär att de flesta var lediga, till och med jag! :) Illa nog så var det inget vidare bra väder... Jag blir alltid besviken när det är dåligt väder på mina lediga dagar. Så jag städade och tvättade här, tråkigt. Men eftersom jag lätt blir ganska rastlös, så bestämde jag mig för att promenera bort till Watsons bay. Andra hållet i förhållande till Coogee, dit jag promenerat förut. Det tog mig 1,5 timme att komma fram till målet, öppningen av Sydney Harbour. Sen spatserade jag runt i ytterliga 2 timmar runtom området. Så det blev många steg tagna den dagen... Och det känsdes dagen efter kan jag säga. Jag är ju så väldigt förståndig och bär alltid med mig mat ioch dricka i ryggsäken numera, så det blir lite vikt att vandra runt med.

Eftersom det var påskhelg så var det alldeles öde på gatorna. Inte sådär stressigt och fullt av folk som det brukar vara... Fast det var rätt många japanska turister ute på spetsen. Det kryllar av dem! De finns överallt.

Förresten! Jag började ju dagen med att äta fin påskfrukost :) Mormor har ju skickat en duk, fjädrar och servetter. Så jag kokte några ägg som jag sedan målade med tuschpennor. Riktigt påskstämning! Synd bara att jag satt där själv...


Party

Igår var jag ute med Daniel, den franska killen som jobbar i cafet intill blomsterbutiken. Vi hade lite förfest med hans mates i lägenheten. Träffade där en väldigt trevlig irländare och en svensk tjej. Daniel hade köpt svensk Absolut vodka för min skull... Usch... Så jag fick lära dem hur man snapsar på svenskt vis, och jag fick se en hel del fula miner. De kunde verkligen inte dricka det. De tyckte att det var alldeles för starkt. Vilka klenisar! Så de blev mäkta impade över hur cool jag var, HAHA!

Sen tog de med mig ut på stan. Först till en klubb som var heldöd på en onsdag, så vi gick vidare till ett annat. Till det enda stället som mina jobbarkompisar har  varnat mig för att besöka. De har sagt, Martina, du kan inte gå dit, du är på tok för fin för att vistas på en sån plats... Det kanske stämde, för det var verkligen speciellt där. Galna människor som inte kunde låta bli en. Man fick vara på sin vakt. Man är liksom inte van vid sånt hemifrån, så det känns helkonstigt.

Tog bussen hem kvart i 4 på morgonen, så var inte i säng förrän runt 5 tiden... Började jobba kl 14 dagen efter, så det kändes ändå okej. Så idag har jag jobbat från 14-21... Inte så överdrivet kul att jobba torsdagskvällarna, väldigt tyst och lite att göra. Och inget OB-tillägg heller...

Kvällen blir lugn... Jag ska proppa i mig lite av mitt påskgodis som jag fått av mina kära flatmates :) Sen blir det sängen för min del. Och imorgon stranden! Om vädret håller i sig. Jag ska ha en så skön och lugn dag. Bara njuta av ledigheten!

2 månader

Idag har jag varit här i Australien i exakt 2 månader. Konstigt va? Konstigt att jag är så långt borta från verkligheten... Eller det är ju på riktigt det här också, men så långt ifrån min gamla vardag, mitt vanliga liv. Allt jag är van vid att ha nära är så väldigt långt bort, på andra sidan jorden faktiskt. Jag förstår fortfarande inte riktigt att det är sant. Att jag verkligen är här... Det bara känns så konstigt när jag tänker efter...

Jag har det bra här. Det känns väl ungefär som det gjorde hemma. Jag har ju kommit in i rutinerna och allt, så det rullar på. Veckorna löper på som vanligt... Jag hinner knappt med.

Nu är det påsk också. Långledigt för de flesta, men jag jobbar lördag. Så får ledigt fredag, söndag och måndag, inte fy skam det heller! Behöver verkligen lite vila för tillfället. På tok för många timmars jobb i veckorna... Det tär på mig. Men jag kämpar på :) Jobbar ju bara en vecka till innan jag beger mig upp längs kusten.

När jag kom hem från jobbet idag hittade jag en skattkarta på min säng. Erik och Amanda hade gjort en påsk-äggs-jakt till mig :) Jag gick runt och letade ledtrådar och fick några små lindt ägg, lindt harar och en stooor chocklad kanin fylld med mini smarties! Det kallar jag sjyssta flatmates! TACK så mycket, jag blev så överraskad och glad på samma gång. <3 <3 <3

GLAD PÅSK!


GRATTIS!

Tänkte bara säga ett offentligt grattis till Simon som fyller 20 år idag :) Wihoo! Systemet på egen hand nu då. GRATTIS i massor!

Kram & Puss

Godmorgon...

Ännu en morgon då man är redo för att åka till jobbet... Usch. Alldeles för mycke jobb för tillfället. Idag börjar jag 7.30, jag öppnar butiken, och slutar 18.30 då jag stänger. Ganska många timmar på en dag...

Hade tänkt gå ut ikväll, men ingen verkar på. Det är inte så kul att gå ut själv, eller jag gillar inte det i alla fall. Vi får väl se vad som händer.

Klockan är just nu strax efter 6 på morgonen. Phu, man går upp med tuppen! Mörkt är det också... Dagarna blir ju kortare  och kortare här, tvärtemot Sverige. Men som väl är så är det ju ändå varmt här :)

EASTCOAST!

Planering inför min resa:
(Jag kommer att ta OZ-Expirience bussen med en massa andra packpackers som hoppar av och på från olika stopp.)

31 mars - 3 april
SURF KURS
Sydney - Byron Bay

4 april
Byron Bay

5 april
Byron Bay - Surfers Paradise

6 april
Surfers Paradise - Brisbane

7-8 april
Brisbane

9 april
Brisbane - Rainbow Beach

10 april
Rainbow Beach - Hervey Bay

11-13 april
Camping
Frazer Island

14 april
Hervey Bay - Cattle stop

15 april
Cattle stop - Airlie Beach

16-17 april
Airlie Beach

18-20 april
Segling, snorkling, dykning, boende på en båt.
Whitsundays

21 april
Airlie Beach

22 april
Airlie Beach - Townsville - Magnetic Island

23-26 april
Dykkurs
Magnetic Island

27 april
Magnetic Island - Townsville - Cairns

28-29 april
Cape tribulation tour, vandring i regnskogen + camping

30 april
Barriärrevstur med dykning
Cairns

1 maj
Sky dive (Tandem hopp från flygplan)
Cairns

2 maj
Cairns

3 maj
Flygplan
Cairns - Sydney

Snart är det påsk...

Oj vad tiden går fort. Jag kan inte riktigt förstå att vi är inne i påskveckan. Jag jobbar en massa och nästa vecka lär bli minst lika mycke. I helgen är jag dock ledig ganska mycket med tanke på påsken. Chefen har däremot bestämt att vi trots allt ska ha öppet på lördag... Känns ganska meningslöst med tanke på att de flesta inne i storstan åker iväg över en långhelg som denna, så det lär ju inte vara speciellt mycket folk som strosar runt på stan. Vem åker in för shopping påskhelgen liksom?! Jag vill bara inte jobba, men eftersom jag är cassual så blev det ju såklart min lott. JIPPIEEE! Eller inte...

 GLAD PÅSK på er där hemma! :)

Just today

Idag är det måndag. Jag jobbar vanligtvis på QVB, men idag har jag varit på MLC. Jag har sprungit runt med alla måndags leveranser till kontor och receptioner runtom i stan. Många är lediga på jobbet nu, så vi förflyttas runt mellan butikerna för att räcka till. Det kom även en annan tjej för att hjälpa till, en tjej som fortafrande går den ettåriga floristutbilningen här... En riktig nybörjare, hihi.

Slutade jobbet oväntat tidigt, redan vid 2. Så jag gick en runda på stan och provade ut ett par joggingskor. Jag måste verkligen köpa springskor, och Amandas bror jobbar i samma sportaffär fast på ett annat ställe, så han kan köpa dem billigare åt mig :) Mycket bra! För träningsskor är så mycket dyrare här än hemma...

Jag har även hämtat mitt paket på posten idag! Har äntligen fått min ring :) Den ring som jag fick av mina systrar på min födelsedag, som var för liten, som jag sedan beställt i en annan storlek, som var försenad, men som nu äntligen anlänt till mitt finger! Och i paketet fanns chockladägg, en kyckling och ett fint halsband! Vilken överraskning att få så mycket extra! :) TACK MAMMA OCH PAPPA!

Måste också tacka mormor och morfar för påskpresenten. Jag ska förmodligen fixa en liten påskmiddag här, så då kommer allt till användning! Servetter, duk och fjädrar :)

Och tack till farmor och farfar som skickar mig uppdateringar om läget där hemma. Det är så roligt att få post! :)

Lördag 15 mars

PARTYYY!!!

Idag har jag jobbat... Som vanligt. Men efter jobbet tog jag första bästa buss hem för att snabbt göra mig i ordning för fest. Jag mötte upp ett gäng svenskar som jag snackat lite med på aussieguiden. Eller jag hade egentligen bara pratat med en av tjejerna, men hon hade med sig en tjej och en kille på köpet. Så vi möttes upp här i Bondi, köpte lite dricka och hängde uppe i lägenheten för lite förfest. Mycket resesnack. Alla tre kom uppirfrån, så de hade kul dialekt. Skellefteå, Östersund och Kiruna.

Jag tog med dem upp till Beach Rd Hotel, men det var faktiskt inget vidare... Vi mötte upp en fransk kille som heter Daniel, från cafeet intill min blomsterbutik. Han hade med sig två killkompisar, så vi blev ett litet gäng. Tyvärr var inte Beach Rd så mycket att ha denna lördagskväll, så vi beslutade oss för att dra ner till Bondi Hotel och checka läget. Men... Daniel hade glömt sitt leg, och utan leg kommer man inte in nånstans här. Så vi gick in och vände typ... Väntade på en buss och åkte in till stan istället.

Väl inne i stan mötte jag upp min vän David. Sen promenerade vi över till Kings Cross efter mycket snack fram och tillbaks om  vart vi skulle ta vägen. Framme i KC gick vu runt och letade efter nåt sjysst ställe att hänga på, men fick ge upp utan något vidare resultat. Alla verkarde rätt trötta och sega faktiskt. Jag sa hejdå till mina nya vänner och fortsatte kvällen med David. För första gången i mitt liv har jag varit på en strippklubb. Gratis för tjejer att komma in, tur det... Fast det var inte så farligt som jag förväntat mig. Ganska dåliga dansare en del av dem. Det var ganska roande att se hur desperata vissa verkligen är... Alla dessa män som bara sitter och dreglar efter samma tjej. Hm.... Så nu är jag en erfarenhet rikare. Man måste ju ha vatt på en strippklubb när man är i Sydney. KC är ju känt för alla dessa klubbar. Men efter ett tag tröttnade vi och stack därifrån.

Vi virrade runt ett tag innan vi kom tillbaks till stan igen. Inte lätt med alla dessa gator mitt i natten. Vi tänkte bara ta en genväg, men viisste egentligen inte alls var vi befann oss. Men tillslut kom vi ändå rätt :)

Tisdag Onsdag 11-12 mars

Jag var som vanligt ledig tisdag onsdag. Eftersom det var fint väder så hängde jag på stranden. Eller i alla fall på tisdagen. Jag vandrade från Bondi till Coogee igen, tog denna gången precis en timme! En väldigt härlig promenad faktiskt. Jag låg och njöt på stranden från 10.30-17.00, så det var en stund :) Fick lite sällskap av en svensk kille som heter David, på eftermiddagen. Väldigt trevligt! Vi badade och pratade en massa.

På onsdags morgonen vaknade jag av att telefonen ringde 07.10... Nettan bad mig att jobba, och det kändes som att jag inte hade något val, så jag fick pallra mig upp ur sängen och åka till jobbet. 9-6.30, mindre kul på en ledig dag. Men på kvällen mötte jag upp David och vi hängde hemma hos honom tillsammans med hans 8 flatmates. Vi hade kul och trevligt. Sen gick vi ut, till side bar, samma bar som jag var på med alla de svenska tjejerna, under wake up hostel.


MELBOURNE 3-4 mars

Veckan har gått fort. Jag har spenderat två dagar i Mlebourne och sedan jobbat de övriga. Måste säga att jag känner mig ganska trött... (verkar inte vara nåt ovanligt).

I tisdags åkte jag till Melbourne med Helena, Kaisa och Lina. Mitt flyg gick 06.45 och anlände 08.15. Erik och jag tog samma plan, han skulle till Melbourne på jobbresa, hans företag har ett kontor där. Helena kom med planet efter, så vi möttes upp på en tågstation inne i stan.

Det första att göra i Melbourne var att hitta någonstans att stanna över natten. Vi ringde till ett flertal olika, men alla var fullbokade. I slutet av veckan och till helgen skulle det både vara Momba vatten festival och Grand Prix, så mycket folk i stan med andra ord. Vi hittade i alla fall ett litet backpackerställe nära stationen. Det kostade oss 30 dollar natten, vilket våra beresta backpackervänner Kaisa och Lina tyckte var väldigt dyrt (mot vad de betalat innan). Vi orkade inte söka vidare så vi dumpade av våra väskor på hostellet.

Eftersom jag bara skulle stanna i Melbourne tisdag och onsdag, två dagar, så ville jag gärna hinna med så mycket som möjligt. Jag ville liksom se det viktigaste av Melbourne. Helena stannar till söndag och de andra tejejerna i 3 veckor, så de har mer tid på sig att utforska staden.

Första dagen gick jag runt i botaniska trädgården och längs Yarra river. Botaniska var helt fantastisk! Så himla fin. En massa olika buskar, växter och träd. Jag tog en massa bilder på allt.

Jag var också uppe i Melbournes högsta skyskrapa som var 88 våningar hög. Jag besökte högsta våningen, vilket var utsiktsvåningen. Det var häftigt! Jag fick lock i öronen säkert fem sex gånger i hissen upp. Men så fick jag se ut över hela Melbourne också! :)

På kvällen skulle Helena på date, så jag Kaisa och Lina gick till en mexikansk restaurang. Vi köpte oss lite vin, för här i Australien får man ta med sitt eget på de flesta restaurangerna. Ganska bra faktiskt :) Fast egentligen beror det på att många inte har licens för att sälja alkohol. Maten var sådär, men personalen var sjysst! Vi fick gratis drinkar och hade en riktigt kul kväll! Bara vi och kökspersonalen kvar tillsut. Hihi!


Senare mötte vi upp Helena och hennes date, han tog med oss alla till sin fina lägenhet i tre våningar. Kändes ganska lyx att vara där. Det var rent, snyggt och fräscht överallt. Han verkade ganska pedant med sitt boende. Vi drack lite vin, och Aldo bjöd på champagne och mörk choklad :) Sen skulle vi åka in till city igen för utgång. Så vi tog en taxi mot centrum, men till vår besvikelse så var allt stängt... Inget party i Melbourne på en tisdag. Så vi fortsatte turen runt med taxin och åkte hem för att sova.

Dag nr 2.

Nästa dag gick jag upp halv åtta för att sedan utforska resten av Melbourne. Det var gratis frukost på hoostellet mellan 8-10, men till min besvikelse så fanns det bara vitt mjukt rostebröd och sylt....

Jag började dagen med att promenera upp till Queen Victoria Market, ca 20 minuter från backpackerstället.  Men när jag väl kom fram var det helt öde, det är vanligtvis proppfullt med folk, försäljare och varor, men jag lyckades pricka in den enda dagen i veckan som de hade stängt.... TYPISKT!

Jag fortsatte in mot stan för att sedan ta en spårvagn till S:t Kilda Beach, en förort till Melbourne, vid havet. Väl framme blev jag ganska förvånad och väldigt besviken. Det var ju inte alls en strand! Det var ju bara en lång sandig kuststräcka utan människor. Jag gick hela vägen från början där det var en lång lång pir till andra änden där jag slog mig ner för att bättra på solbrännan en aning. Försökte på vägen hitta ett cafe, för att köpa något att äta, men det verkade totalt hopplöst. Det var ju helt öde! Men tillslut hittade jag ett på en lite uppåtgata. Jag gick ner till stranden igen efter det och låg i solen i några timmar.

På eftermiddagen tog jag spårvagnen tillbaks in till stan och spatserade runt ytterligare några timmar inne i stan. Sedan gick jag för en kort men intensiv shoppingrunda och mötte därefter upp Lina och Helena på ett cafe.

Vid sjutiden hämtade jag mina grejer och tog ett sorgligt farväl av mina nya svenska vänner, för att bege mig mot flygplasten. Flyget gick 20.45 och jag var framme i Sydney igen strax efter 22. Från flygplatsen tog jag en buss som skulle ta mig till Bondi Junction. Det var den sämsta och mest långdragna buss jag nånsin åkt. Jag var trött och ville bara hem eftersom jag skulle jobba dagen efter, men bussen åkte igenom stan innan den slutligen släppte av mig i BJ efter en timmes resa.... Därefter fick jag ta en annan buss ner till stranden innan jag äntligen kom hem för att sova.

Melborune var en fin stad, jag gillade den verkligen. Mycket mysigare än Sydney! Skulle vilja spendera mer tid där, men får se vad som händer innan jag åker tillbaks hem till Sverige igen....


Grattis Farfar Lennart!

Först och främst vill jag bara säga GRATTIS till min farfar som fyllde år den 7:e mars. Han är förmodligen världens bästa och piggaste 72 åring :)



Vilodag...

Idag är det söndag. Jag har inte gjort något speciellt på hela dagen. Riktigt SKÖNT faktiskt. Äntligen få göra ingenting och bara ta det lugnt.

Erik, Amanda och jag kollade på en film, men jag somnade som vanligt och kan erkänna att jag inte såg speciellt mycket av filmen.

Jag har planerat klart min APRIL-resa och nu återstår bara bokning. Backpacker stället var inte bemannat för bokning idag, så får vänta till fredag då jag är ledig näst.

Solen kom fram från molnen runt 3, så då gick vi alla tre ner för att njuta på stranden. Härligt!

Jag köpte mig en god glass och gick hem för att laga middag. Erik och Amanda skulle ut och äta, så jag gjorde min egna grej.

Nu sitter jag vid datorn och lyssnar på The Knife. Har bokat flygbiljett för att åka till Melbourne med Helena över tisdag onsdag. En kort, men förhoppningsvis intensiv och kul resa :)
 
Dags för att inta sängen! En lång jobbdag imorgon att tänka på... 8.30-6.30... GODNATT!

MARDI GRAS Parade, lördag 1 mars

Igår var det den stora Mardi Gras paraden här i Sydney. Alla homosexuella samlas och det är party överallt. Galna outfits, uppsminkade människor, män i korta tajta klänningar och kjolar. Det var häftigt att se alla dessa människor. Inget man är van vid från lilla Karlskrona.

Jag började dagen med jobb. Slutade vid 5, så då var det bara att svira om för party uppe på toan i QVB. Snabb uppfräschning, men det fick funka. Jag köpte en sandwisch och skyndade upp till Hyde Park vår svenska tjejliga skulle mötas upp för pivcknick före paraden. Vi hade köpt vin, ricecrackers, chips, vindruvor, nötter, ost, en massa gott med andra ord! :) Vi hade det mysigt och trevligt, fast det blev lite stressat. Alla proppade i sig av allt snacks så magen blev helt uppsvälld.

Vi begav oss ut på Oxford street för att försöka hitta en plats att se paraden ifrån... Paraden startade 7.45, och vi var nog lite sent ute för att få en skymt av vad som hände på gatan. Vi trängde oss in och tillslut såg vi litegrann. Jag hade hört en massa skräckexempel på vad folk skulle ha på sig i paraden och blev därför lite besviken över att inte se dessa...

Efterråt mötte vi upp några killar från Wake Up hostel, en svensk och en tysk. Vi fortsatte vår picknick för att göra slut på alla rester. Mycket trevligt att bara sitta och prata i parken sådär på kvällen.

Sen gick vi till ett uteställe. Fullt av transor överaltt! Ganska roligt och annorlunda. Vi hade skoj, i alla fall jag! Musiken var dock lite udda, kändes som mellanstadiedisco ungefär. Gammal musik med andra ord.

Vidare mot George street för nästa bar. Bara Helena och jag kvar, så vi gick för att möta upp hennes australiensiska vän med vänner. Vi gick ganska långt, men kom tillslut fram. Det var en stor fin vit byggnad. Halvt inne, halvt utomhus. Snyggt och stilrent. Fast människorna var nog lite mer överklass. Kostymnissar och märkesbesatta tjejer... Inte riktigt som jag. Men det var ett fint ställe och helt okej. Jag var bara så otroligt trött och därmed osocial så jag hade väl inte jättekul.

Vi gjorde ett sista tappert försök för att liva upp kvällen, med att åka till en fest i Surry Hills. MEN, det var redan försent. Både Helena och jag kände oss helt slut så vi bestämde oss för att ta en taxi hem, så det gjorde vi. Ett skönt beslut! Kom ändå hem relativt tidigt runt 3.

Party Onsdag 27 februari

Nu var det längesen det var onsdag, men det var en bra kväll, så jag skriver lite ändå.

Idag har jag varit ledig. Jag mötte upp Alistair, den Nya Zealändska killen som jag träffade på festen i huset förra lördagen. Vi hängde på stranden från klockan ett. Badade, byggde sandskulpturer och pratade om allt möjligt. Väldigt trevligt. Sen bjöd han på lunch på ett café nere vid Bondi Beach. Efter lunchen gick vi en promenad längs stranden. Vi gick bort till klipporna, han hade aldrig varit där, men det hade jag. Så jag hoppade runt och klättrade bland berg och klippor. Jättekul! Fast han var inte lika smidig som jag, ganska roligt. Jag studsade runt hur enkelt som helst, medan Alistar bara skakade på huvudet och tog lite enklare vägar. Vi hittade en jättefin färgglad fisk i en lite pöl på berget! Den såg så väldigt sorgsen ut, så jag ville släppa ner den i en mycket större pöl. Men det stod några elaka fiskare och spionerade på oss och sa till oss att det var deras fisk...

På kvällen bjöd Alistair ut mig på middag på en thai restaurang i Bondi. Jag försökte mig för första gången i mitt liv på att äta med pinnar! Det var en liten utmaning, men jag klarade det bra tillslut. Jag blev lite uttittad från ett visst håll, men det var okej. HIHI. Maten var mycket god och det var trevligt. Sen gick vi till en liten mysig bar i Bondi. Tog lite att dricka och fortsatte mest att prata.

Senare tog vi en taxi till Kings Cross och mötte upp min nya vän Helena. Så Alistair guidade runt oss bland alla backpackerställen i the Cross. Kan ju säga att allt man hört verkar stämma. Det stod horor på gatorna, vi såg berdrogade människor och det fanns en massa strippklubbar... Inte riktigt vad jag är van vid. Men vi hittade ett jättesjysst ställe med bra musik och dansgolv! Så vi fortsatte vår partykväll med lite dricka och dans. Alistair gick relativt tidigt, sen började festen på riktigt! Wiho. Vi träffade en hel del svenskar. Många sjyssta! (Som vi hållt kontakten med de kommande dagarna). Träffade några svenska killar också. Roligt att träffa nytt folk! :) Fast vill nog träffa lite mer australienska människor snart :)

Kvällen var kanon! Helt fantastisk! Jag hade så roligt ute! Och jag är så glad att jag träffat Helena här. En riktigt trevlig och kul tjej som jag trivs jättebra med! <3<3<3

RSS 2.0