Day off - Rain (ofcourse)...

Då är man ledig igen. Eller det lät lite fel. Inte precis som att jag är ledig speciellt ofta. Var 7 dar sen jag var ledig senast. Inte så illa, men det är väl inte helt okej egentligen. Nåväl, jag är i alla fall ledig idag!

Tänkte jag skulle ha en lugn och skön dag inne i stan. Promenera över Harbour Bridge, äta lunch i botaniska trädgården och bara vandra omkring runt operahuset. MEN, den tanken sprack.

När jag vaknade upp imorse kunde jag skymta solsken genom persiennen. Nöjd och glad somnade jag om igen. Gick upp någon timme senare och tog min vardagliga morgonpromenix längs kusten. Kom tillbaks och åt frukost, hängde upp tvätt, diskade och gjorde mig iordning för dagen.

Men när jag var klar med alla morgonsysslor så hörde jag ett dovt smattrande ljud. Åh nej, regn! Inte precis nåt duggregn, eller "normalt" regn för den delen. Här är det som om himlen öppnar sig. Det bara vräkte ner, och det har det fortsatt att göra nu i sisådär 3 timmar, mer eller mindre. Så det blev ingen solskens dag för min del idag.

Istället har jag städat här i lägenheten. Får väl lägga mig i soffan och läsa min bok... En hemmadag i Bondi helt enkelt. Inte mycket spännande.

Har inte regnat en droppe de senaste 3 veckorna, sen jag kom tillbaks från min semestertripp. Men så nu, när man äntligen har en ledig dag så sätter det igång. Borde väl inte bli förvånad, sånt händer ju alltid när man som minst önskar det. Antar att vi behöver lite regn... Så ska väl inte klaga. Är ju ledig om 7 dar igen....


50 dagar kvar i Australien...

SAKNAR ER!


xox


Eurovision, vilken besvikelse...

SOM VANLIGT! Var ju inte oväntat precis.

Charlotte  Perelli skämde verkligen ut Sverige. Som hon såg ut! Helt bedrövlig, ärligt talat. Ser mer ut som en man än en kvinna. Hon är otäck tycker jag.

Ganska underhållande att titta på annars. Massa galna bidrag. Spenderade kvällen på en bar, tillsammans med Nettan, Gareth, Amanda, Erik och en massa andra. Åt mat och tittade på Eurovision song contest.

Hade jobbat hela dagen så var väldigt trött... Slutade kl 6, så hem o svira om, sen till Paddington. Nettan och Gareth kom och hämtade mig, väldigt snällt. Så vi kom precis i tid innan sändningen började 7.30.

Weekend

Helg igen. Oj vad tiden går fort. Har redan jobbat i 3 veckor sen jag kom tillbaks från min lilla trip. Hinner knappt tänka. Bara jobbar, äter och sover.

Jobbar hela helgen, men händer ändå en del. Igår hade en av Eriks svenska vänner 30 årsfest här i Bondi. Så jag blev medbjuden och vi gick på svensk förfest hos Johanna och Johannes. Därefter vidare till kalaset som hölls på Bondi Icebergs. Ett ganska lyxigt fint ställe. Mycket folk, majoriteten svenskar. Så blev lite förvirrat ibland om man skulle prata svenska eller engelska. Jag var yngst på stället, men det gör mig inget. Träffade många trevliga människor. Kvällen blev  dock kort för mig, med tanke på jobb dagen efter.

Idag blir det hemmakväll. Lugnt och skönt. Amanda och Erik är och kollar nya Indiana Jones filmen på bio. Är den ute hemma? Kan ju hända att Australien är lite efter... Det har man ju märkt förr.

Imorgon öppnar och stänger jag butiken i Bondi Junction. Första gången en heldag med ansvar där. Men det kommer gå bra. Sen ska jag på Eurovision Song Contest party. Finns en svensk-finsk förening här som håller eruovision vaka. Det sänds på en europeisk kanal här kl 6 imonkväll. Så det blir till att kvicka sig hem från jobbet vid 6, göra en raggardusch och sen hoppa på bussen mot Paddington. Ska bli roligt. Inte för att jag har nån aning om den svenska låten, eller eurovision över huvud taget, men det är ju en anledning till och träffa folk, vilket jag gärna gör!

Ha en bra helg!
(Jag är ledig torsdag... Så 7 dars jobb innan ledighet.)

En härlig ledig dag i Sydney.

Jag började dagen med en promenad längs kusten, bort till Bronte. Tog kameran med mig på turen och knäppte några fina morgonbilder på hav och stränder.

La in en maskin tvätt och gjorde mig i ordning för att åka in till stan och shoppa. För en gångs skull tog jag mig tiden att promenera längs hela George street och gick in och ut i alla möjliga olika affärer. Fast samma affärer finns med jämna mellanrum... Gick en lång väg och sen tillbaks upp på Pitt street. Besökte de olika galleriorna i centrum. Drack en chai tea latte, min nya favorit. Vet inte om det finns i Sverige? Mycket gott i alla fall. Åt lunch i Meyers foodcourt, billig thai mat idag. Läste min bok och åt en Mc Donalds mjukglass för 80 cent, med chokladsås. Åkte tillbaks till Bondi Junction med tåget från Town Hall. Gick till Backpackers world travel och fick en broshyr om Ayers Rock som jag vill besöka innan jag åker hem till Sverige. Sen köpte jag en jordgubbs smootie och åkte tillbaks till Bondi Beach för att baka kladdkaka.

(Känner att jag har varit SÅ nyttig idag...)

Dagen har varit bra. Lugn och skön. Jag har shoppat en massa saker till mig själv. Spenderat en massa pengar (om vi räknar det i svenska). Fast känns ändå som jag är värd det. Har jobbat galet mycket, så har tjänat en hel del pengar,  och pengar är ju till för att användas :) 


bilddagboken.se under uppdatering!

Sitter numera och laddar upp bilder från min semestertripp på bilddagboken. Från och med 31 mars och hela april. Så kika gärna in där om ni har lust!

hhtp://martinaostsjo.bilddagboken.se


Nu är jag glad :)

TACK FAMILJEN!

Amanda hämtade mitt paket på posten idag, eftersom jag jobbade. Så när jag kom hem fanns det ett paket som väntade på mig. Ett ganska stort och tungt paket. Spännande.

Öppnade och läste kort från mamma pappa, farmor farfar och blomsterkiosken. Blev till och med tårögd... Saknar er alla! I paketet fanns tidningsutklipp från Carlskrona tävlingen som Lindohfs Blomsterhandel vann. Fick vetebröds pulver och kanel, så jag kan baka riktiga kanelbullar, vilket dom inte har här. Och vaniljsocker så jag kan baka kladdkaka! Så den verkligen blir kladdig! Sen massa svenskt godis, Pim Pim, Ahlgrens bilar och Zoo. Farmor skickade med lite presenter till Amanda och Erik också. Fina muggar som hon själv målat, med våra svenska vårblommor. Och ett par grytlappar som hon virkat själv, med tummar i.

TACK FÖR ALLA BRA GREJER! <3 <3 <3

Imorgon är jag ledig. Gissa vad jag ska göra då? Hehe, kan inte vara så svårt att lista ut...

One day OFF!

Idag har jag äntligen varit ledig! Behövdes efter 13 dagars arbete... Har umgåtts med en svensk tjej, vid namn Sofia, hela dagen. Vi möttes upp inne i stan och gick till Paddys market intill Chinatown. En himla stor marknad med en massa skit. Fast blev lite souvernirshopping ändå. Måste göras innan hemresan, och idag var det dags att börja.

Åt kinesisk mat till lunch i en himla rörig foodcourt. Men gott var det. Fast världens berg med mat! Galet.

Sen gick vi ner mot Darling Harbour och tog en glass i solskenet. Vindarna var jättekalla idag, men solen värmde på, skönt. Vi satt och pratade om allt och ingenting i evigheter, hade jättetrevligt!

Därefter gick vi vidare för att ta en kaffe. Eller eftersom jag fortfarande inte dricker kaffe så blev det varm choklad. Vit varm choklad faktiskt! Något nytt att prova på. Måste säga att jag gillar den traditionella bruna bättre. Och så blev det en stor chokladmuffins att dela på. Ingen nyttig dag precis... Fast det är ju söndag, vi försvarade oss med det. Usch ja, vad ska det bli av mig. Bli inte förvånade om jag kommer rullandes hem på flygplatsen!

Dagen har med andra ord varit väldigt bra. Har haft en jättetrevlig dag! Vi har bestämt att ses igen :)

Godmorgon.

Jahapp, ny dag, nya krafter. Ännu en dag att spendera på jobbet. Börjar sent ídag, kl 12, skönt. Har varit ute och gått en promenad längs kuststräckan här. Så himla fint, en bra start på dagen :)

Ikväll ska Erik och Amanda och jag äta på en indisk restaurang (mitt förslag.) Jag har aldrig provat indiskt, det är väldigt populärt här, så tänkte vi skulle göra det ikväll. Spännande! Roligt att göra nånting också. Jag känner ju inga häromkring längre, så känns bra att komma ut lite.

På söndag ska jag träffa en svensk tjej som jobbar som aupair här i Sydney. Vi ska ta en promenad över Harbour bridge. Ingen av oss har gjort det innan, och det är ju en sak som måste göras innan man lämnar Sydney, så på söndag är det dags. Funderar också på att ta en vända till Paddys Market som ligger nära ChinaTown. Massa billiga prylar och frukt och annat kul. Sen är det ju billig sjysst mat i ChinaTown kvarteren, kanske en lunch där?!

Jag har blivit så van att prata engelska nu så jag måste koncnetrera mig när jag skriver på svenska. Pratar inte så mycket svenska längre, mer än när jag partar  eller skriver med er där hemma över datorn. Folk påpekar ofta hur bra jag blivit på engelska jämfört med vad jag var när jag först kom hit. Det är roligt att det märks skillnad, för jag själv känner mig mycket säkrare nu. Inte för att jag är nåt engelskaproffs precis, men jag kan föra konversationer och överlever utan problem. Wihoo! Jag är nöjd och stolt :)

Hoppas ni alla har det bra där hemma i värmen!

busy...

Jaha, då är man ledig imon, eller nej, så blev det inte. De behövde mig i en annan butik imon, så hoppar in där. Jobbar en "halvdag" eller nåt, får lite sovmorgon i alla fall. Så då blir det 13 dagar på raken istället för 9. Men jag lever, är ju realtivt ung och frisk fortfarande... Har inte så mycket annat för mig ändå, så kan lika väl jobba o tjäna pengar...

Mors dag (i Australien)

Phuu.. Äntligen över. Har jobbat 7 dagar denna veckan, 2 återstår innan min lediga dag. Har varit ganska mycket att göra, fast inte precis som alla hjärtans dag.

Idag åkte jag till Headoffice där jag skulle jobba i workroom, men när jag väl kom dit efter 1 timmes bussresa, så behövdes jag inte. Så jag blev transporterad över till Rhodes, som ligger en bra bit utanför stan. (ca 1 ½ timme från Bondi.) Stannade där i en timme, sedan kallade de tillbaks mig till Headoffice igen. Chefen ändrade sig... Producerade lite make-up med Nettan och åjte därefter vidare till Bondi Junction. Där var det minsann mycket att göra, så fick stanna tills 3.30.

Eftermiddagen har jag spenderat här hemma i lägenheten. Eller jag gick en promenad över till Bronte i en timme direkt efter jobbet. En himla fin promenadsträcka precis längs vattnet. Så nu sitter jag mest här och är social över internet, om det nu går. Erik och Amanda är inte hemma, så har ingen annnan att prata med.

På jobbet igen.

Började som sagt jobba i måndags igen. Kändes relativt bra faktiskt. Ganska skönt att komma in i vardagen igen. Har spenderat galet mycket pengar under resans gång, så behöver fylla på resurserna lite. Framförallt skönt att vara tillbaka i Bondi, skönt att ha ett eget rum, ett kök och en dush. Och såklart Erik och Amanda :) De är så gulliga mot mig, fick en present när jag kom hem och de hade ritat en bild "Welcome home Martina!". LOVE THEM!

Jobbet rullar på igen. Var väl lite ringrostig i måndags efter 5 veckors uppehåll. Idag har det gått utmärkt, har haft en riktigt bra dag. Har saknat Rebecca, min jobbarkompis i QVB. Kändes lite som att jag lämnade henne i sticket när jag for upp längs kusten, men hon har överlevt. Härlig människa!

Mycket jobb nu denna veckan. Jobbar hela veckan ut och sen måndag och tisdag nästa vecka innan jag har en ledig dag. Så jobbar alltså 9 dagar i sträck. Wiho! Har tre dagars ledigt på tre veckor, det ni! Bra pengar. Det är vad jag tänker för tillfället. Känner ju ingen i Sydney längre, så har inte så mycket annat att sysselsätta mig med. Är ju trots allt bara 2 månader kvar på jobbet, så lika bra att slita lite. Har fått dagar fram till mitten av juni än så länge, men det fylls nog snart på verkar det som.

Längtar hem till svenska sommaren! Så mycket jag ser fram emot nu. SAKNAR ER ALLA! Det är nu jag inser vad allt och alla betyder där hemma... Det är nu jag inser vad jag har... Det är nu jag kan säga att jag inte kan leva livet utan er! <3 <3 <3


"hemma" igen

Tillbaks i Sydney igen, tillbaks till verkligheten.

Kom med flyget igår eftermiddag. Känns ärligt talat ganska skönt att komma tillbaka till lite mer vardagligt liv igen. Ha en egen säng, eget rum och folk man känner.

Fick nästan en chock när jag hoppade av flygplanet i Sydney. Var runt 30 grader när jag lämnade Cairns, i Sydney var det under 20. ISKALLT! Börjar undra hur jag ska överleva den svenska sommaren...

Imorgon börjar jag jobba igen. Jobbar i stort sett hela veckan med tanke på mors dag som är en stor dag här. Mycket att förbereda och göra.

Har varit borta i mer än 3 månader nu, vilket innebär att det är mindre än halva tiden kvar tills jag kommer hem. Jobbar maj och juni här i Sydney, sen tar jag mig 2 veckors ledighet innan jag flyger hem till Sverige. Så kommer hem den 17 juli, svensk sommar! Då hoppas jag på korv med bröd :)

Idag har jag varit på IKEA med Erik och Amanda. Kändes nästan som att vara hemma. IKEA är verkligen svenskt. Till och med på andra sidan jorden kan man äta svenska köttbullar med gräddsås, potatis och lingonsylt! Och alla möbler har svenska namn. Nästan så man blir tårögd...

Börjar sakna den svenska vardagen. Speciellt vissa saker. Vardagliga saker som man alltid haft omkring sig. Mycket jag kommer att uppskatta när jag kommer hem! Listan är lång på vad jag ska göra det första dagarna.

Min resa längs östkusten har varit fantastiskt! Har haft en helt underbar tid! Har haft så roligt, träffat så mycket folk och fått en massa otroliga upplevelser! En oförglömlig resa helt enkelt. (Tänkte jag skulle skriva en resumé av min resa i dagarna... håll ut.)

Nu ska jag bege mig mot sängen, klockan är 21.30. Imorgon börjar som sagt allvaret igen, lika bra man är pigg och fräsch!

Ha det bra! Hoppas ni njuter av det fina vädret där hemma! Har allt hört hur solen gassar... (avundsjuk...)

Puss&Kram!


tillbaks till sydney...

Det brojar narma sig slutet av resan. Slutet pa det roliga... Har haft sa mycket kul! Vill inte sluta. Men det kostar att ligga pa topp. Det ar inget billigt land det har.

Maste forst o framst saga att jag har gjort skydive idag! Hoppat fran ett flygplan! 14 000 feet! Hur coolt ar inte det? Hur haftigt som helst! Kan inte ens beskriva kanslan. Helt otroligt! GALET!

Pa lordag aker jag tillbaks till Sydney. Borjar jobba igen pa mandag. Blir en hard vecka med morsdag nasta helg.

Imon ar min sista dag av semstern. Ska glida runt i Cairns o bara ta det lugn. Ligga i lagunen och softa :)

HA DET BRA MINA KARA!
Dont forget meeee!

RSS 2.0