Blue Mountains

Igår var jag uppe i Blue Mountains för andra gången. Var där en gång i början av februari, då det var sommar. Nu är det vinter och lite ruggiagre. Tyckte så  mycket om det förra gången, så tog mig en runda ditupp igen. Denna gången med en grupp och en guide.

Började den långa dagen 7.20 från OZ-experience kontoret på George street. Vilket innebär att jag fick gå upp 5.30 för att vara i stan i tid. Underliga buss och tågtider när det är Public Holidays.

Vädret var inte så  mycket att hurra för. Regnigt och molnigt... Dimma är ju inget man vill ha när man vandrar i bergen för att se vackra vyer över skog och berg. Många av slingorna i skogen var avstängda nu vintertid på grund av renoveringsarbete. Så guiden tog med oss en lite annorlunda del av Blue mountains. Vi vandrade upp mot toppen av en "ruin". Så himla vackert däruppifrån! Såklart klättrade jag upp på den högsta punkten. Kändes som att vara i himlen.

Åt vår lilla lunchmatsäck i regnskogen och lyssnade till fågelsång. Många underliga fåglar i Australien. Vi lyckades få se en av de ovanligaste och skyggaste fåglarna i landet. Guiden berättade att 99% av befolkningen har aldrig sett fågeln. Men vilken tur vi hade att vi valde rätt tillfälle :) En himla tuff fågel som kan härma och imitera andra fåglars sånger och ljud. Kunde till och med härma sirener, mobiltelefoner, kameror mm.

Vandrade till de gamla kolgruvorna och tog världens barntaste tåg upp mot toppen av bergen. Skitiga och nöjda åkte vi tillbaks mot Sydney. Tog oss 2 timmar att komma tillbaks. Sträckan tar vanligtvis runt 1,5, men på grund av långhelgen så var det mycket trafik kvällstid. Klockan 19 var vi tillbaks vid centralstationen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0