KÖPENHAMN, första anhalt

Vi åker från Karlskrona kl 14 för att bege oss mot Malmö, där vi tänkt övernatta några timmar hos min moster. SMHI har gått ut med varningar för storm och hårda vindar, inför natten och de kommande dagarna, så det känns lite osäkert med vår överresa.


Vi körde först mot Bjärred för att låna pappas brors Bro Bizz, vilken gjorde att vi inte behövde betala någon broavgift för att åka över sundet.


Väl i Malmö så gick vi och åt en pizza, vilket vi absolut var värda. Vi fick vila i någon timme sådär, men det blev inte så mycket vilande, utan istället mestadels prat och fnitter. När klockan var 22.30 kom mamma in för att rycka upp oss ur sängen. Vi bestämde ihop att det bästa och säkraste för vår resa skulle vara att åka över till Köpenhamn tidigare på natten, istället för att chansa på de tidiga morgontimmarna, om det skulle blåsa upp och bli storm.


Strax innan 24 var vi på plats på Köpenhamns flygplats. Mina förväntningar av en flygplats var att det skulle vara massor med människor, röster i högtalarna och ganska mycket kaos. Jag hade visst fel... Fast det kan ju ha att göra med att vi var ute i så god tid. Flygplasten var helt tyst och öde. Det fanns några enstaka människor som låg och vilade på bänkarna runtom i terminalerna. Vi slog oss ner för att sitta och vänta på planets avgång 08.10.


03.30 beslutade vi oss för att förflytta oss från terminal 3, till terminal 2 där incheckningen förmodligen skulle starta kl 5 eller 6. Vi väntade och väntade. Heathrow incheckningen var den sista kassan som öppnade, två timmar innan planets avgång, så vi stod bland de första i kön och checkade in strax efter 06 på morgonen. Inga problem med varken väskan eller handbagage.


Nästa steg var säkerhetskontroll. Vi plockade av oss alla metaller och la jackor och väskor i lådor som fick åka igenom scanningsmaskiner. Därefter fick vi passera själva genom detektorerna. Felfritt!


När alla kontroller var klara och vi fick komma in i tax-free delen av flygplasten, möttes vi av en hel värld av olika parfymer och spritsorter. Det fanns så ofantligt mycket på ett och samma ställe! Ordentliga som vi är, så köpte vi inget. Mest med tanke på att vi ändå förmodligen hade fått slänga ut det vid nästa säkerhetskontroll i London...


Vi tog oss till vår gate utan problem och fick så småningom gå på vårt plan mot London, Heathrow. Väl inne i planet meddelar kapten att vi blir lite försenade med lyftet på grund av vindar. Planet lyfte därmed istället kl 08.45.


Planet vi åkte med tillhörde British Airways, och var ganska litet. Betydligt mindre än jag förväntat mig!


Inför min första uppstigning var jag såklart lite nervös. Man har ju hört mycket om hur ont det gör i öronen och att man måste tugga tuggummi och spraya näsgångarna med nässpray för att må någorlunda bra. Men jag hade inga problem! Klart man fick lock i öronen och att man fick svälja för att tryckutjämna, men annars var det inget konstigt.


Det var en fantastisk upplevelse att få åka flygplans för första gången! När man hör och känner hur planet accelererar och sedan lyfter från marken. Det skakar och brummar, men på ett ögonblick så är man på väg upp i luften. Otroligt! Det var så fint att kunna se land bli mindre och mindre under oss. En helt fantastisk känsla! Oförglömligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0