Australia Day, january 26

Igår var det en stor och fartfylld dag, nämligen Australiens nationaldag. Här betyder nationaldagen mycket och det firas ordentligt! Jag, Erik och Amanda åkte in till Sydney centrum och gick runt i botaniska trädgården och kikade på operahuset och harbour bridge. Sydney är en fantastisk stad! Det är vackert och mysigt, fastän det är så otroligt stort.

Alla människor gick runt med flaggor och kläder med australienflaggans mönster. Folk målade sina ansikten och klistrade små flagg-tatueringar överallt. Alla var så glada och uppspelta!

Den botaniska trädgården var fin. Det fanns mycket att titta på, mycket växter och träd. Precis intill trädgården ligger skyskraporna, och på den andra sidan havet. Det berömda operahuset låg även det intill parken. Jag hade förväntat mig att operahuset skulle vara jättestort och helt vitt, men i verkligheten var det lite mer creme färgat. Klart att det var stort, men jag trodde att det skulle vara aningens större.

Erik berättade att man kan köpa en biljett för att få vandra längs Harbour Bridge, hela vägen upp till toppen och sedan ner igen. Det skulle jag vilja göra! :)

Vi tog en färja genom Sydney Harbour för att komma till Manly där vi skulle ligga på stranden. Det var så mycket båtar ute på vattnet! Folk festade och dansade på båtarna och spelade hög musik! Det var sån härlig stämning, alla var så glada. Tänk om vi svenskar kunde vara så tacksamma och glada! Om vi kunde fira som australienarna.

Stranden i Manly var stor. Ganska lik Bondi Beach, fast smalare. Den största skillnaden mellan stränderna är typen av människor som vistas där. På Bondi är alla som vill visa sina vältränade kroppar och bär märkeskläder. På Manly är lite mer vanligt folk, såna som jag och du? Man blir inte lika uttittad och dissad på samma sätt.

Kolla gärna på mina bilder från dagen på bilddagboken.se!
martinaostsjo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0