The Blue Montains - KATOOMBA and WENTWORTH FALLS, 07/02/05

Igår, tisdagen den 5 februari besökte jag Blue Mountains tillsammans med Erik och hans mamma Lena. Vi hade egentligen bestämt oss för att ställa in utflykten på grund av det eviga regnandet, men när vi gick upp på morgonen insåg vi att det faktiskt var helt okej väder för att åka iväg, så det gjorde vi. Resan från Bondi upp till Blue Mountains tog oss drygt en och en halv timme.

Vårt första stopp uppe i bergen var Katoomba, där vi tittade på "The three sisters", tre bergstoppar intill varandra. Det var häftigt att befinna sig på mark så högt över allt annat. Vi hade molnen omkring oss på samma nivå och det var en fantastisk syn att titta ut över klipporna på skogen och bergen framför oss.

Stopp nummer två var Wentworth Falls, där vi gav oss ut på en riktig äventyrsvandring för att titta på vattenfall, klippor och natur. Vi valde vägen "Undercliff walk", vilket innebar en liten smal, lerig och blöt stig bland buskar och träd under klippöverhäng. Det var verkligen spännande, men det kändes lite farligt ibland. Det hade ju regnat i flera dagar så det fanns mycket vatten överallt. Det forsade vatten över klippkanterna som om det ösregnade hela tiden. Vi såg vattenfallen först från långt håll, men ju längre vi vandrade, ju närmre kunde vi se fallen, häftigt! Vi gav oss ut på ett riktigt äventyr! Vi klättrade i rep som tog oss ner för berg och gick nerför trappor i 90 graders vinkel. Det var mycket farliga och osäkra vägar, men vi gav oss inte, det var ju spännande! Väl nere vid botten av det största vattenfallet så beslutade vi oss för att ta samma väg tillbaka, istället för att fortsätta in i skogen. När vi efter ca 3-4 timmars vandrande och klättrande, äntligen kom upp där vi började, så kände vi en lättnad över att ha tagit samma väg tillbaka. Vi tittade på kartan som visade de olika vägvalen, och då insåg vi att vi kommit ungefär 1/5 av sträckan... Phuu, man ska nog tänka igenom en sån vandring innan man ger sig in på det. Ta med vatten och matförråd så det räcker för en dag, minst...

Vi avslutade vår lilla utflykt med att besöka IKEA för att köpa lite svenskt godis. Jag blev så lycklig över att befinna mig på IKEA! Jag köpte kexchoklad, en marabou chokladkaka, gott & blandat och malaco fiskar! MUMS! Godisfrossa hela veckan!

Man kan ju säga att vi alla kände oss ganska trötta och utmattade efter dagens bravader. Jag känner av vadmusklerna i benen idag, då vet man att man gjort bra ifrån sig :)

(Jag har skrivit på engelska under bilderna i bilddagboken, mest för att hålla språket igång här nere, och så får ju ni en liten utmaning! martinaostsjo.bilddagboken.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0