Pearsons, Oxford Street, 080212

Idag är det tisdag, två dagar innan alla hjärtans dag. Förberedelserna är i full gång och jag har jobbat 7-7 idag. Känner mig ganska sliten och utmattad efter den långa arbetsdagen. Det är som om jag gjort tre dagars arbete på en dag. Det blir ju ganska intensivt att stå och binda buketter en hel dag, med enbart en halvtimmes rast. Det känns i fötter och rygg. Och mina händer ser ut att ha åldrats 40 år under denna dag, de är hemska!

Dagen har jag spenderat i skollokalen på Oxford street, strax innan centrum. Vi var mellan 6-10 st som arbetade med produktionen idag. Så det vi har gjort idag är hundratals buketter, boxarrangemang och singelrosor. Allt snyggt insvept och fixat för att skickas ut för make-up till butikerna på torsdag. Hårt arbete, men vi har fått mycket gjort... Fast imorgon väntar minst lika mycket. Imorgon är det dagen innan alla hjärtans, och allt måste vara klart. Räknar med en minst lika lång dag imorgon... Phuu. Och på torsdag börjar jag kl 6 på morgonen, vilket betyder att jag måste ta mig upp ur sängen vid 4 på natten. Arbetsdagen kommer att sluta tidigast 6..

Jag har nästan vant mig vid att åka buss och bil på fel sida av vägen. Det är ju vänstertrafik här och ratten sitter på höger, det är helkonstigt. Det händer ganska ofta att jag tittar åt fel håll när jag väntar på bussen, ska gå över en gata eller liknande. Det här med trafiken sitter ju inmatat i huvudet sen man var liten, så det är svårt att ändra på. Det känns ändå okej nu när man åker bil och buss. Det värsta är när man svänger i en korsning, här är det ju högersvängen som är den farliga. Det blir liksom fel i huvudet när de svänger, så man tror de kör in på fel körbana, lite otäckt. Samma sak med rulltrapporna här, de går tvärtom mot hemma. Och man får passa sig så att man inte står stilla i högerledet, för då blir man översprungen.

Får passa på att tacka för det fina kortet jag fick av Anna och Lina idag. TAAACK! Det var jättegulligt och jag blev så glad! Väldigt förvånad dessutom. Vill också tacka min Farmor och Farfar som skickat ett brev :) Det är så roligt att få lite post, det händer ju inte så ofta, inte hemma heller. Så¨idag fanns det 3 saker adresserad till mig! Ett vykort, ett brev och en lönespecifikation :) Wihoo!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, det kommer bli ännu en lång dag imorgon. Hela veckan lär bli tung och krävande, men såklart kul på samma gång! Det blir ju en ny erfarenhet att uppleva alla hjärtans dag i Sydney!

Godnatt mina kära vänner och släktingar! (och eventuellt andra)...


Kommentarer
Postat av: Sandy

jag undrar bara hur du kom till australien? såklart du flög. men hur fixade du det? blev du erbjuden jobb? om inte, var det lätt att hitta jobba? och hur hittade du lägenheten du bor i med de två andra?

2008-02-14 @ 16:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0