Fredag 22 februari

Nu har jag inte hunnit skriva på ett tag. Det har hänt mycket och jag har varit trött efter allt jobb.


I fredags, då jag var ledig, promenerade jag runt i The Royal Botanic Garden och The Domain. Det fanns mycket att se och det är en stor park. Jag trodde först det mest var träd och buskar, men när man väl gick runt där bland alla små gångar så fanns det uppdelningar, såsom örter, rosor, palmer, ormbunkar och en massa annat. Det var jättemysigt att bara gå runt där bland alla exotiska växter och njuta i det fina vädret. För det var faktiskt sol hela dagen!


Efter några timmars promenerande i botaniska, så gick jag vidare in mot Circular Quay och The Rocks. The Rocks är en gammal del av Sydney, dit de första fartygen anlände när Australien upptäcktes. Så allt känns väldigt engelskt och irländskt där, en massa små pubar och söta små hus.


Jag tog en färja över till Manly, och spenderade resten av dagen där. Vågorna var enorma och strömmarna starka, så hela stranden var avstängd. Man fick absolut inte vistas i vattnet! Men det var ju jättevarmt, så två snabbdopp gjorde jag ändå, men man kände ju hur man drogs iväg bara inne vid kanten.


På färjan tillbaka från Manly träffade jag två svenska tjejer från Umeå. Vi pratade lite och promenerade tillsammans från färjan till bussen. De var jättetrevliga och vi bytte nummer. Båda var här för att resa, men det kan ju alltid vara kul att hinna träffas nån gång.


Kvällen spenderades tillsammans med Erik och Amanda. Vi gick upp till högsta delen av klipporna här i Bondi, där massor av människor spelade trummor och andra enkla instrument under fullmånen. Det var fantastiskt! Så mycket ljud och glada dansande människor på en så liten plats. Det var en härlig stämning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0